+386 (0)2 228 72 80 info@konservatorij-maribor.si

februar 2017

10feb(feb 10)09:0011(feb 11)11:00Informativni dnevi 2017

Več

Podrobnosti dogodka

KO NAS POKLIČE UMETNOST

 

Pred pomembnim korakom na poti k poklicu, izbiro srednje šole, vas, spoštovani starši, dragi učenci, zagotovo bega veliko vprašanj, dilem in razmišljanj. Izbira srednje šole je ena prvih odločitev na poti k odraslosti.

Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor bomo v  šolskem letu 2017/2018 prvič izvajali modul C Jazz-zabavna glasba. S tem bomo omogočili izobraževanje mladim na vseh področjih srednješolskega izobraževanja glasbene smeri, kakor tudi na področju klasičnega baleta na plesni smeri umetniške gimnazije.

Na šoli z več kot sedemdesetletno tradicijo se zavedamo večplastnosti izobraževalnega procesa, iščemo ravnovesje med občutljivostjo mladih nadarjenih glasbenikov/baletnih plesalcev in zahtevami učno-vzgojenega procesa. Delovne navade, človečnost, strokovnost, odgovornost, sodelovanje in občutljivost so načela, na katerih gradimo okolje za šolsko delo. Narava dela (veliko individualnega in pouka v manjših skupinah) nam omogoča individualno obravnavo in usmerjanje vsakega dijaka posebej. Še posebej smo veseli, ko uspešno nastopajo ali tekmujejo na šolskem in drugih odrih. 

Štiri leta na umetniški gimnaziji pomenijo veliko dela, truda, odrekanja, uspehov in neuspehov. A dijaki nam po koncu šolanja povedo, da je bilo vredno.

Drage učenke, dragi učenci, če razmišljate o tem, da bi glasba/ples postala vaša življenjska odločitev in poklic, vas vabim, da se nam pridružite. V imenu vseh profesorjev, ki delujejo na umetniški gimnaziji vam želim, da bi obdobje med otroštvom in odraslostjo preživeli ustvarjalno in uspešno. Na vseh ravneh. Veselimo se, da bomo odgovore in nove poti iskali skupaj.

 

Pridite, začutite in utrip šole na informativnih dnevih

v petek, 10. 2. 2017, ob 9.00 in 15.00,

ter soboto, 11. 2. 2017, ob 9.00

v koncertni dvorani Konservatorija Maribor

Več o informativnem dnevu si preberite tukaj.

Čas dogodka

10 (Petek) 09:00 - 11 (Sobota) 11:00

Lokacija

Konservatorij za glasbo In balet Maribor

Mladinska ulica 12, 2000 Maribor

Dostopnost
X