+386 (0)2 228 72 80 info@konservatorij-maribor.si

BIG BAND na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor je pričel z delovanjem leta 1993 pod vodstvom Eduarda Holnthanerja. Sprva je orkester sodeloval na letnih koncertih Srednje glasbene in baletne šole Maribor, kasneje pa tudi na revijah orkestrov in raznih priložnostnih nastopih. Big band je pripravil tudi več samostojnih koncertov (Cankarjev dom, Narodni dom Maribor, Festival Lent, Festival glasbeni september, Evropski praznik glasbe v Ljubljani, Letni oder Ruše …). Na koncertih Big banda so sodelovali mnogi solisti, med njimi Darja Švajger, Dada Kladenik, Vesna Petković, Oto Pestner, Victor Mendoza in drugi. Od leta 1997 ga vodi Janez Vouk.

V zadnjih letih se orkester loteva velikih projektov, med njimi koncert v Lutkovnem gledališču Maribor leta 2011, ko sta z orkestrom nastopila pevski zbor Konservatorija in mladinski pevski zbor Prve gimnazije Maribor.

Posebej za slavnostni koncert ob 20-letnici delovanja se je zbrala zasedba »All Stars« Big Band Konservatorija. Sestavljali so ga nekdanji člani orkestra, mnogi med njimi so danes uveljavljeni jazzovski glasbeniki.

V letošnjem šolskem letu 2022/23 Big Band praznuje 30-letnico neprekinjenega delovanja. 

Posnetek Letnega koncerta Big Banda (Narodni dom Maribor, 13. aprila 2022) solist: Mario Vavti, pozavna, dirigent: Janez Vouk 

Dostopnost
X