+386 (0)2 228 72 80 info@konservatorij-maribor.si

simfonični orkester

Delovanje orkestrskih sestavov na današnjem Konservatoriju Maribor ima izjemno bogato tradicijo, saj je na tej ustanovi vzgajanje občutka in smisla za skupno igro že od nekdaj bistvenega pomena v razvoju mladih glasbenikov.

V letu Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 je po mnogih letih premora pričel delovati Simfonični orkester Konservatorija Maribor, ki je skupaj z zborom krstno izvedel delo Pogreb pri Svetem Križu skladatelja Roberta Kampleta.

Pomembna naloga instrumentalnih sestavov je med drugim tudi ta, da nudijo možnost nastopa dijakom solistom. Izkušnje, ki jih dijaki s tem pridobijo, so neprecenljive. Mnogi, danes uveljavljeni glasbeniki, so prve solistične koncertne izkušnje z orkestrom doživeli prav v času srednje šole s »šolskimi« orkestri. Med njimi Luka Šulić, Karmen Pečar, Martin Belič, Oksana Pečeny, Borut Zagoranski in drugi.

Simfonični orkester je februarja 2016 izvedel koncertno gostovanje v Tuzli in Banja Luki v Bosni in Herzegovini, februar 2017 pa v Varaždinu na Hrvaškem.

V zasedbi poleg dijakov, učencev in profesorjev sodelujejo tudi nekdanji dijaki in gostje. Dirigent orkestra je Slavko Magdić.

Odzivi publike in strokovne javnosti po koncertih so izjemni.

 

Glasbeni utrinek s koncerta Simfoničnega orkestra (25. 2. 2022, Maribor, Dvorana Union), solist: Martina Belič, flavta, dirigent: Slavko Magdić

Dostopnost
X