Pred pomembnim korakom na poti k poklicu, izbiro srednje šole, vas, spoštovani starši, dragi učenci, zagotovo bega veliko vprašanj, dilem in razmišljanj. Izbira srednje šole je ena prvih odločitev na poti k odraslosti.

Na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor bomo v  šolskem letu 2017/2018 prvič izvajali modul C Jazz-zabavna glasba. S tem bomo omogočili izobraževanje mladim na vseh področjih srednješolskega izobraževanja glasbene smeri, kakor tudi na področju klasičnega baleta na plesni smeri umetniške gimnazije.

Na šoli z več kot sedemdesetletno tradicijo se zavedamo večplastnosti izobraževalnega procesa, iščemo ravnovesje med občutljivostjo mladih nadarjenih glasbenikov/baletnih plesalcev in zahtevami učno-vzgojenega procesa. Delovne navade, človečnost, strokovnost, odgovornost, sodelovanje in občutljivost so načela, na katerih gradimo okolje za šolsko delo. Narava dela (veliko individualnega in pouka v manjših skupinah) nam omogoča individualno obravnavo in usmerjanje vsakega dijaka posebej. Še posebej smo veseli, ko uspešno nastopajo ali tekmujejo na šolskem in drugih odrih. 

Štiri leta na umetniški gimnaziji pomenijo veliko dela, truda, odrekanja, uspehov in neuspehov. A dijaki nam po koncu šolanja povedo, da je bilo vredno.

Drage učenke, dragi učenci, če razmišljate o tem, da bi glasba/ples postala vaša življenjska odločitev in poklic, vas vabim, da se nam pridružite. V imenu vseh profesorjev, ki delujejo na umetniški gimnaziji vam želim, da bi obdobje med otroštvom in odraslostjo preživeli ustvarjalno in uspešno. Na vseh ravneh. Veselimo se, da bomo odgovore in nove poti iskali skupaj.

 

Pridite, začutite in utrip šole na informativnih dnevih

v petek, 10. 2. 2017, ob 9.00 in 15.00,

ter soboto, 11. 2. 2017, ob 9.00

v koncertni dvorani Konservatorija Maribor.

 

Pomembno:
Po petkovem in sobotnem informativnem dnevu bo ob približno 10.30 informativna ura nauka o glasbi/solfeggia s poudarkom na vsebini in poteku sprejemnega izpita. Uro bo vodila Alenka Bervar, prof. solfeggia na UMG in vodja aktiva strokovnih predmetov.

Prijava k opravljanju preizkusa nadarjenosti

Zadnji rok za oddajo prijave k opravljanju preizkusa nadarjenosti je 28. februar 2017. Obrazci za prijavo so na voljo na spletni strani MIZŠ in v tajništvu šole. Prijavnico lahko kandidati oddajo tudi na informativnem dnevu.

 

Prijava za vpis v 1. letnik

Prijavo za vpis v 1. letnik učenci oddate najkasneje do 4. aprila 2017. Obrazec lahko natisnete s spletne strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ali kupite v knjigarnah (obrazec DZS 1,20).

Rokovnik vpisa za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programa gimnazija za šolsko leto 2017/2018.

Vljudno vabljeni!
Učitelji in dijaki Konservatorija Maribor

 Vpisna zloženka

»Glasba je odraz vseh skritih misli in vir najglobljih čustev. Skrita, očem nevidna

tolažba, glasna, evforična, ki dvigne srčni utrip, ali pa enostavna spremljevalka

skozi življenje, ki je ob tebi, ne glede na vse.«

                                                                                                                                          Jana Rumpf, 3. letnik