Izjemen glasbeni projekt, v katerem bo sodelovalo 47 glasbenih šol po vsej Sloveniji!

V luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju z Zvezo slovenskih glasbenih šol nastal izjemen in edinstven glasbeni projekt v čast Republiki Sloveniji. Z njim Zveza slovenskih glasbenih šol obeležuje tudi dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas, častni pokrovitelj osrednje svečanosti, ki jo bodo ob tem pripravili 13. novembra 2016 v Cankarjevem domu pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

24. junija bo točno ob 15. uri sedeminštirideset (47) glasbenih šol po vsej Sloveniji hkrati izvedlo dve skladbi, in sicer himno Republike Slovenije ter skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba (glasba) in Dušana Velkaverha. Jani Golob je za tokratno prireditev prijazno ponudil v uporabo svoj glasbeni aranžma.

Vabimo vse, ki bi se želeli pokloniti mladim slovenskim glasbenikom in njihovi ustvarjalnosti, da obiščejo prizorišča nastopov in tako skupaj z njimi praznujejo 25. obletnico samostojnosti Republike Slovenije in dvesto let javnega glasbenega šolstva pri nas.

Dan prej, 23. junija 2016, pa se bo na Kongresnem trgu v Ljubljani med 10.30 in 15. uro več kot 500 mladih virtuozov, gojencev slovenskih glasbenih šol, predstavilo s posebnim koncertnim programom.

 

Časovni okvir in vrstni red nastopajočih 23. junija 2016, Ljubljana, Kongresni trg