Spoštovani zaposleni, učenci, dijaki, obiskovalci,

na podlagi okrožnice MIZŠ in NIJZ vas obveščamo o aktivnostih  v povezavi z okužbami z novim koronavirusom.

 

V Sloveniji še ni razglašena epidemija in niso izrečeni ukrepi zapiranja vrtcev, šol in drugih izobraževalnih ustanov.

Trenutna epidemiološka situacija NE narekuje izrednih ukrepov, zato ni posebnih omejitev pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, tako v delovnem okolju kot vsakdanjem življenju.

Glede na usmeritve NIJZ za osebe, ki prihajajo iz območij, kjer se pojavlja novi koronavirus IN SO ZDRAVE, niso potrebni posebni ukrepi. Te osebe so lahko normalno vključene in NE potrebujejo domače karantene.

 

Če nekdo zboli z znaki akutne okužbe dihal (temperatura nad 38 stopinj, kašelj, težko dihanje) in se je v zadnjih 14 dnevih zadrževal zadrževal na območjih s povečanim tveganjem, naj se nemudoma umakne iz šole in po telefonu (smernice NIJZ) vzpostavi kontakt s svojim osebnim zdravnikom.

 

V kolikor bo NIJZ, ki je edini relevanten vir za informacije in potrditev novih primerov okužbe na območju Slovenije, ugotovil primer okužbe na našem zavodu, imamo pripravljene ukrepe in protokole ravnanja, o vsem  vas bomo nemudoma obvestili.

 

Dosledno je potrebno upoštevati preventivne ukrepe in že objavljena navodila za higieno kašlja in umivanja rok,  redno spremljajte obvestila na spletnih straneh NIJZ, https://www.nijz.si/sl/koronavirus-sars-cov-2-gradiva  in službeno e pošto.

 

Prosim in pozivam vas, da ravnamo samozaščitno in brez panike.

 

Do spremembe navodil BODO VSE AKTIVNOSTI NA KONSERVATORIJU ZA GLASBO IN BALET MARIBOR POTEKALE NEMOTENO.