Drage učenke, dragi učenci,

ste pred eno pomembnejših odločitev na poti v odraslost. Izbrati morate, kje boste nadaljevali šolanje po zaključeni osnovni šoli. Svet postaja globalna vas, zato je možnosti izbire zares veliko. Ravno tako je veliko vprašanj, s katerimi se ukvarjate.

Pridite, začutite zvok, ples in utrip šole na informativnih dnevih

  • v petek, 13. 2. 2015, ob 9.00 in 15.00,
  • ter soboto, 14. 2. 2015, ob 9.00

v koncertni dvorani Konservatorija Maribor.

Predstavili vam bomo program umetniške gimnazije glasbene in plesne smeri ter poskušali odgovoriti na vaša vprašanja. Prikazali vam bomo dejavnosti in življenje na šoli in kratek priložnostni koncert dijakov.

Če se ukvarjate z glasbo ali s plesom in je vaša predanost umetnosti dovolj velika, da ste pripravljeni trdo delati, boste kmalu lahko postali del umetniške gimnazije na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, šoli, ki letos praznuje 70-letnico ustanovitve.

Več o vpisu si lahko preberete v publikaciji Vpis v umetniško gimnazijo 2015/2016 (25MB).

Pomembno:
Po petkovem in sobotnem informativnem dnevu bo ob približno 10.30 informativna ura nauka o glasbi/solfeggia s poudarkom na vsebini in poteku sprejemnega izpita. Uro bo vodila Alenka Bervar, prof. solfeggia na UMG in vodja aktiva strokovnih predmetov.

Prijava k opravljanju preizkusa nadarjenosti

Zadnji rok za oddajo prijave k opravljanju preizkusa nadarjenosti je 27. februar 2015. Obrazci za prijavo so na voljo na spletni strani MIZŠ.

in v tajništvu šole. Prijavnico lahko kandidati oddajo tudi na informativnem dnevu.

Prijava za vpis v 1. letnik

Prijavo za vpis v 1. letnik učenci oddate najkasneje do 3. aprila 2015.Obrazec lahko natisnete s spletne strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Prijava za vpis v 1. letnik srednje šole ali kupite v knjigarnah (obrazec DZS 1,20).
Rokovnik vpisa za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programa gimnazija za šolsko leto 2015/2016.

Vljudno vabljeni!
Učitelji in dijaki Konservatorija Maribor

»Umetnost človeka spremlja že od njegovih začetkov – gotovo z zelo dobrim razlogom. Pomaga nam pobegniti od krute realnosti, z njo si ustvarjamo svoj svet, rišemo si sonce in si pojemo prijazno besedo. Združuje nas in nam hkrati kaže pot spet nazaj k sebi.«

Hana Feguš, 3. letnik