+386 (0)2 228 72 80 info@konservatorij-maribor.si

april 2020

18apr12:4514:15Posnetek slavnostnega koncerta ob 200 letnici slovenskega javnega glasbenega šolstva

Več

Podrobnosti dogodka

200 let javnega glasbenega šolstva so glasbeniki proslavili s slavnostnim koncertom, na katerem so se prvič združili učenci vseh javnih glasbenih izobraževalnih ustanov v Sloveniji. Simfonične orkestre nižjih glasbenih šol, konservatorijev in umetniških gimnazij ter Akademije za glasbo v Ljubljani je vodil dirigent Simon Krečič.

Posnetek slavnostnega koncerta ob 200 letnici slovenskega javnega glasbenega šolstva bo 

na RTV SLO 2,  v sobota, 18. aprila 2020, ob 12.45.

 

Iz utemeljitve visokega državnega odlikovanja »Srebrni red za  zasluge«, ki ga je o tem dogodku prejela Zveza slovenskih glasbenih šol iz rok Predsednika Republike Boruta Pahorja.

»…Slovensko glasbeno šolstvo je dragocen del slovenskega šolstva, ima spoštljivo dvestoletno tradicijo, je dobro organizirano ter s svojim sistematičnim, strokovnim in predanim delovanjem ohranja in uveljavlja slovensko glasbeno identiteto, spodbuja našo glasbeno ustvarjalnost, izobražuje ljubiteljske glasbenike in baletnike, pa tudi vrhunske umetnike.

…Dvestoletnica ustanovitve prve slovenske glasbene šole je priložnost za globok poklon izvrstni tradiciji slovenskega glasbenega šolstva, glasbenim pedagogom in Zvezi slovenskih glasbenih šol, ki s svojim predanim delom prispeva k razvoju slovenske kulture in glasbenega ustvarjanja«.

Čas dogodka

(Sobota) 12:45 - 14:15

Dostopnost
X