+386 (0)2 228 72 80 info@konservatorij-maribor.si

oktober 2017

24okt19:0020:30VIII. Mednarodni kulturni Festival "Cvetje Rusije"

Več

Podrobnosti dogodka

Od 23. oktobra do 15novembra 2017 bo v Mariboru in Ljubljani potekal VIII. Mednarodni festival »Cvetje Rusije«, ki ga prirejata Ministrstvo za kulturo Ruske federacije in producentska družba »NEVA-ART«.

Festivalski program temelji na osnovnem načelu deklaracije Združenih narodov o mednarodnem sodelovanju: “Širjenje znanja, spodbujanje razvoja talentov in obogatitev različnih kultur”. V osrčju projekta so najbolj nadarjeni ruski otroci na področju glasbe in likovne umetnosti, kakor tudi ustvarjalno in estetsko izobraževanje otrok v Rusiji.

V okviru VIII. Mednarodnega festivala v Mariboru bodo 24. oktobra 2017 potekale baletne delavnice in gala koncert klasične glasbe v izvedbi mladih talentov iz Rusije.

Zelo smo ponosni na skupno sodelovanje z imenitnimi baletnimi profesorji in mladimi, talentiranimi glasbeniki iz Rusije.

PROGRAM FESTIVALA v MARIBORU

  • Ob 10. uri, bo na Konservatoriju Maribor potekala baletna delavnica karakternega plesa pod vodstvom Tarasove Natalije Borisove.
  • Ob 15. uri bo potekala baletna delavnica zgodovinskega plesa pod vodstvom Julije Vladimirovne Zajceve.
  • Ob 19. uri bo v Dvorani Union Maribor potekal gala koncert klasične glasbe “Ruski spominek”, kjer se bodo predstavili mladi glasbeniki, nagrajenci nacionalnih in mednarodnih tekmovanj.

PROGRAM KONCERTA

Čas dogodka

(Torek) 19:00 - 20:30

Lokacija

Dvorana Union Maribor

Prešernova ulica 3, 2000 Maribor

Dostopnost
X