Weingerl Marjana

klavir

MARJANA WEINGERL

glasbenica  – pianistka, mag. prof. Glasbene pedagogike

 

Nižjo glasbeno šolo je obiskovala v Slovenski Bistrici, kjer se je učila igranja na klavir pri prof. Vlasti Kunej. V Mariboru je zaključila Prvo gimnazijo in kasneje Srednjo glasbeno šolo na oddelku za klavir pri prof. Živi Rutar. Študij klavirja je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Tanje Zrimšek.

Leta 2018 je na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru pod vodstvom dr. Jerneja Weissa z odliko zaključila magisterij z naslovom Pomen Janka Ravnika v slovenski klavirski pedagogiki in prejela priznanje za najboljše zaključno delo za študijsko leto 2018/2019.

S projektom Janko Ravnik in njegove tri ljubezni ustvarjanja – glasba, film in fotografija se je istega leta skupaj s  profesorji mariborskega konservatorija  predstavila na Republiškem srečanju slovenskih klavirskih pedagogov.

Aprila leta 2019 je sodelovala na Mednarodnem muzikološkem simpoziju v okviru 34. Slovenskih glasbenih dni Festivala Ljubljana in svoje znanstvene in strokovne članke na temo magistrskega dela objavila v reviji slovenskih klavirskih pedagogov Virkla (2019) ter v znanstveni monografiji  Studia musicologica Labacensia (2020).

Ves čas študija je bila in je še danes redno zaposlena kot klavirska pedagoginja na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, kjer je kot mentorica in korepetitorica z odličnimi rezultati njenih učencev na republiških in mednarodnih tekmovanjih leta 2010 pridobila naziv svetnik.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
PŠ Tabor sreda
17.30 – 18.15
učilnica 8
/ marjana.weingerl@konservatorij-maribor.si