Vešligaj Vojko

kitara, orkester

je glasbeno šolo obiskoval v Rogaški Slatini in Šentjurju. Srednjo glasbeno šolo je nadaljeval na SGBŠ Maribor pri Davorinu Korošcu in Olgi Rojs, kjer je končal tudi srednjo šolo iz kontrabasa pri prof. Darjanu Cvetrežniku. Šolanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, prvo leto pri prof. Andreju Grafenaverju ter nato pri prof. Tomažu Rajteriču, kjer je leta 2002 z odliko diplomiral. Leta 2003 je pri istem profesorju zaključil podiplomski študij.

Vojko je imel veliko samostojnih recitalov in koncertov v različnih komornih zasedbah (kitara, flavta, violina, harmonika, kitarski kvartet AMARCORD, trio FUOCO, duo z Martinom Beličem). Kot solist je nastopil z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Amadeus, Godalnim orkestrom SGBŠ Maribor ter orkestrom univerze v Puli. Nastopal je v različnih evropskih državah in pomembnejših glasbenih festivalih.

Trenutno poleg pedagoškega poklica redno koncentira s kvartetom Mascara.

Snemal je za arhiv RTV SLO.

Leta 2003 je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani za posebne dosežke.

Sedaj poučuje kitaro na Konservatoriju v Mariboru, kjer vodi tudi kitarski orkester, tri leta pa je deloval tudi kot asistent na Akademiji za glasbo Ljubljana.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
sreda
15.15 – 16.00
učilnica 42
/ vojko.vesligaj@konservatorij-maribor.si