Svetina Martina

balet

Martina Svetina se je šolala na Srednji glasbeni in baletni šoli ter II. gimnaziji v Mariboru.  S plesnim študijem baleta in sodobnega plesa je nadaljevala na Brunel University, Rambert School of Ballet and Contemporary Dance v Londonu, kjer je leta 2000 diplomirala. Vzporedno je opravljala izpite iz klasičnega baleta tudi na Royal Academy of Dance. Svojo plesno izobrazbo je zaokrožila na mednarodnih seminarjih v Cannesu, Bregenzu, Kölnu, Dunaju in v Amsterdamu.

Je dobitnica dveh nagrad na Državnem tekmovanju mladih slovenskih baletnih plesalcev.  Plesala je v baletnem ansamblu SNG Maribor, v Storm Dance Company (Irska) ter v plesni skupini Cathy Seago and Dancers (Anglija). Kot plesalka je sodelovala pri produkciji oddaje Handmade: Ballet Shoes za televizijsko hišo Channel 4 v Londonu, kot koreografinja in plesalka pa na baletnih večerih mladih koreografov Društva baletnih umetnikov Slovenije. V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je kot plesna pedagoginja vodila seminarje in koreografske delavnice.

Na Konservatoriju Maribor poučuje kot baletna pedagoginja od leta 2003. Njeni učenci so dobitniki nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Koreografira variacije in skupinske plesne točke za nastope, tekmovanja, revije in koncerte. Sodelovala je v skupini za pripravo učnih načrtov. Leta 2014 je diplomirala na Filozofski fakulteti v Mariboru iz pedagogike in angleškega jezika.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG torek
18.25 – 18.40
zbornica
/ martina.svetina@konservatorij-maribor.si
BŠ Tabor sreda
17.35 – 18.00
baletna dv.