Strlič Mirjam

klavir, korepeticije

Mirjam Strlič je nižjo glasbeno šolo zaključila v Kopru pri učiteljici Nadji Žerjal. Po končani osnovni izobrazbi se je vpisala na Gimnazijo Poljane in SGBŠ Ljubljana, kjer je šolanje nadaljevala pri profesorici Alenki Dekleva. Po maturi in z odličnim uspehom zaključeni Srednji glasbeni šoli je bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razred red. prof. Acija Bertonclja, kjer je leta 2002 diplomirala z odliko. Aktivno se je udeležila več klavirskih seminarjev pri S. Gadjievu, V. Lobanovu, O. Maisenbergu, K. Boginu, A. Valdmi ter drugih. V okviru programa izmenjave študentov  se je izobraževala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. V času študija je na državnem tekmovanju leta 2001 prejela nagrado za najboljše izvedeno skladbo slovenskega avtorja J. Matičiča. Sodelovala je s priznanimi slovenskimi umetniki v različnih komornih sestavih. Večji del violončelističnega repertoarja sta izvedla z Gorazdom Strličem. S Spiri Art Triom so s podporo Ministrstva za kulturo gostovali po Sloveniji ter v Valjevu in Beogradu. Leta 2006 je bila je uradna korepetitorica seminarja Glasbeno poletje v Mariboru, leta 2017 pa solopevskega seminarja z Renzom Zulianijem.

Na Konservatoriju Maribor deluje od leta 2004. Sprva je bila zaposlena predvsem kot korepetitorica in uspešno spremljala mlade dijake na nastopih, koncertih in tekmovanjih. V letu 2018 je na državnem tekmovanju prejela posebno priznanje za zgledno sodelovanje s tekmovalcem in umetniško podporo v posamezni kategoriji.

Nekaj let je bila v odboru Društva klavirskih pedagogov Epte in pisala prispevke za revijo Piano Journal in Virklo. Bila je idejna vodja in koordinatorica šolskega projekta za Klavirske dneve na GŠ Murska Sobota (Potovanje z Lisztom, leta 2011), na GŠ Ljubljana Moste – Polje (Od improvizacije do kompozicije, leta 2013), na Konservatoriju Ljubljana (Izrazna moč intervalov in lestvic, leta 2015).

Od leta 2012 se bolj posveča pedagoškemu delu z učenci. Njeni učenci dosegajo vidne rezultate tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih. Nastopajo na javnih šolskih nastopih ter prepričljivo zastopajo šolo na izmenjevalnih koncertih z drugimi glasbenimi šolami po Sloveniji in v tujini.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
ponedeljek
11.00 – 11.45
učilnica 44
/ mirjam.strlic@konservatorij-maribor.si