Polič Blanka

balet

Blanka Polič je končala Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru, pod vodstvom Ika Otrina. Že pri šestnajstih letih, jo koreograf dr. Henrik Neubauer izbere za naslovno vlogo v svojem baletu Romeo in Julija v SNG Maribor. V letu 1987/88, se izpopolnjuje v Sankt Petersburgu na Akademiji Agripine Vaganove. Nekaj let nato kot stalna članica baleta SNG Maribor pleše veliko solističnih vlog doma in v tujini.

Leta 1996 jo Carla Fracci sprejme v Veronski baletni ansambel, kjer pleše enaindvajset sezon, pod vodstvom Robert North, M.G. Garofoli in Renato Zanella.

Sodeluje z znanimi režiserji kot so F. Zeffirelli, G. de Bosio, Hugo de Ana in pleše v baletih znanih koreografov R. North, F. Monteverde, G. Iancu, S. Egri, L. Massine, R. Howell, V. Vasiliev, R. Zanella, L. Bouy.. Gostuje v različnih teatrih po Italiji in Evropi, med drugim na otvoritvi Royal Opera House v Muscatu (Oman), pod vodstvom Placida Dominga. V Teatru Filarmonico in Arena di Verona tako oder deli s svetovnimi imeni klasičnega baleta kot so Roberto Bolle, Jose Carreno, M. Kamara, F. Vogel, Gillian Murphy, Ethan Stiefel, A. Riga, M. Kochetkova in sodeluje na gala koncertih za televizijske hiše Canale5 in Rai1.

Kot baletni pedagog se izpopolni na Royal Accademy of Dance in poučuje na številnih šolah v Veroni.

Leta 2016 zaključi s plesno kariero in se posveti mladim plesalcem na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Svoje bogate plesne izkušnje z veseljem predaja svojim učencem in zanje postavlja številne koreografije, za nastope in koncerte.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
BŠ Center sreda
15.00 – 15.45
po predhodnem dogovoru
  blanka.polic@konservatorij-maribor.si