Petković Biserka

petje

Danes profesorica glasbe je leta 1999 najprej diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, in sicer na oddelku za petje. Tri leta kasneje je diplomirala še na Pedagoški fakulteti v Mariboru na področju glasbene pedagogike. Po zaključenem izobraževanju na Akademiji za glasbo je svojo poklicno pot pričela pri Carmini Slovenici. Med delovanjem pri omenjenem zboru je prav tako poučevala na takratni Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor, kjer je kasneje prevzela tudi vodenje oddelka za petje.

Ne glede na dejstvo, da je v okvirjih zaupanih obveznosti vseskozi uresničevala svoje poklicne cilje, je sodelovala z različnimi glasbeniki pri številnih projektih. Bila je tako tudi članica ansambla Kebataola, ki je v glasbeni prostor doprinesel več uspešnih projektov.

V šolskem letu 2010/2011 je k svojemu primarnemu poslanstvu, usmerjenemu k poučevanju “glasbenega podmladka”, pridala še delo pomočnice ravnateljice na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Slednje, ob poučevanju, opravlja še danes.

Delo glasbenika je dinamičen poklic, ki s svojo pestrostjo in nenehnimi novimi možnostmi zagotavlja izzive, zato se udeležuje raznovrstnih seminarjev in dodatnih izobraževanj. Zadnja leta se izobražuje tudi pri Vlatki Oršanić.

S svojimi učenci in dijaki se udeležuje tekmovanj, tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Uspehov mladih glasbenikov pod njenim mentorstvom ni malo, pogosto sodelujejo tudi z drugimi umetniki, z udejstvovanjem ob različnih priložnostih pa sooblikujejo lokalni kulturni prostor. Izkušnje družno in z veseljem nabirajo tudi izven »lokalnih okvirjev«.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
petek
11.15 – 12.00
Soba 37
  biserka.petkovic@konservatorij-maribor.si