Petek Jasmina

glasbena pripravnica, nauk o glasbi

Jasmina Dobaj se je rodila leta 1976 v Mariboru. Že v zgodnjem otroštvu se je srečala z glasbo v pevskih zborih osnovne šole in zboru Carmina Slovenica. Kot srednješolka je prepevala še v Ženskem zboru Rotovž. Po končani gimnaziji se je odločila za študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Diplomsko nalogo je pod mentorstvom docenta Marka Vatovca pripravila na temo srednješolskih zborov in jo leta 2000 zagovarjala z odliko. Sodelovala je tudi v Komornem zboru Canticum in korepetirala v zboru Vocalis.

Leta 2000 se je zaposlila na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer poučuje nauk o glasbi, od leta 2007 pa vodi tudi zbor, ki ga sestavljajo dijaki Konservatorija Maribor. Od leta 2002 poučuje na Osnovni šoli Lovrenc na Pohorju, kjer vodi dva otroška zbora. S šolskimi zbori se redno udeležuje revij šolskih zborov in pripravlja projekte za OŠ Lovrenc na Pohorju in sodeluje na krajevnih prireditvah.

Z zborom Konservatorija Maribor je decembra 2009 izvedla Mašo v d-molu za zbor, soliste in orgle P. Corneliusa, decembra 2012 pa B. Brittna A Ceremony of Carols s harfistom Daliborjem Bernatovićem. V okviru EPK 2012 je zbor sodeloval s šolskim simfoničnim orkestrom pri praizvedbi dela R. Kampleta Pogreb pri Sv. Križu. Z zborom se je redno udeleževala območnih revij, na katerih je bil zbor uvrščen v državni nivo.

Kot dirigentka se je dokazala z Akademskim pevskim zborom Maribor, ki ga je vodila v sezoni 2006/2007 in ga popeljala na tekmovanje v španski Cantonigros. V kategoriji ženskih zborov so zmagali, med mešanimi zbori so dosegli 2. mesto, v kategoriji ljudskih pesmi pa so dosegli 5. mesto. Od leta 2007 do 2010 je bila umetniška vodja novonastalega Komornega zbora Carus. Zbor se je uvrščal v najvišji državni nivo zborovskega petja. Aprila 2009 je na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi zbor osvojil dve zlati plaketi, zborovodkinja pa posebno nagrado za najboljšega dirigenta v kategoriji komornih zborov. Novembra 2009 so prejeli zlato priznanje na regijskem tekmovanju odraslih zborov, aprila 2010 pa srebrno priznanje na državnem tekmovanju Naša pesem.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
DO Lovrenc na Pohorju četrtek
15.15 – 15.30
učilnica 2
/ jasmina.petek@konservatorij-maribor.si
MŠ Center ponedeljek
18.30 – 19.00
učilnica 46
/