Novak Tajana

tolkala

Tajana Novak (1991, Maribor) je svojo glasbeno pot začela že v zgodnjih otroških letih, saj se je s komaj štirimi leti pridružila otroškemu pevskemu zboru Carmina Slovenica – »Pu«. Osnovno glabeno izobraževanje je zaključila na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor.  Zaradi vidnih umetniških in učnih dosežkov ji je bila podeljena Zoisova štipendija, ki jo je prejemala tako v srednji šoli kot med študijem.

Leta 2006 je postala dijakinja 1. letnika Umetniške gimnazije na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru. Pouk tolkal je obiskovala pri prof. Martinu Bajdetu, pouk klavirja pa pri prof. Tatjani Dvoršak. Aprila 2009 se je prvič predstavila kot solistka z Godalnim orkestrom SGBŠ Maribor. Oktobra istega leta je prejela diplomo »dr. Roman Klasinc« za izjemne umetniške dosežke in z godalnim orkestrom SGBŠ Maribor ponovno nastopila kot solistka na podelitvi omenjenih diplom, listin in nagrade za življenjsko delo v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Dodiplomski študij prve bolonjske stopnje je zaključila marca 2014 na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu pri rednem profesorju mag. art. Geraldu Frommu. Na isti univerzi je leta 2016 v razredu prof. Norberta Rabanserja z odliko zaključila tudi magistrski študij. Iz področja komorne igre se je izobraževala pri priv. doc. mag. Ulrike Stadler, prof. Han-An Liu in prof. Uwe Köllerju, prav tako pa je v okviru študija sodelovala na jazz oddelku s prof. Wolfgangom Tozzijem.

Poleg pedagoškega dela je zelo aktivna tudi na koncertnem področju. Tako jo je moč zaslediti v številnih komornih in orkestrskih zasedbah doma in v tujini, prav tako se predstavlja tudi solistično. Redno sodeluje tudi v številnih projektih lokalnega, državnega in mednarodnega pomena. 

 

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
MŠ Center torek
16.30 – 17.00
učilnica 56
/  tajana.novak@konservatorij-maribor.si
PŠ Lenart ponedeljek
15.00 – 15.30
tolkalistična učilnica
/