Mori Borut

harmonika

Borut Mori, rojen leta 1980 v Slovenj Gradcu je Srednjo glasbeno šolo končal v Mariboru pri profesorju Andreju Lorberju. Šolanje je nadaljeval na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Njegovi profesorji so bili James Crabb, Geir Draugsvoll ter Janne Rättyä. Med šolanjem se je kot solist ali član komornih zasedb udeležil številnih tekmovanj, kjer je dosegal odlične rezultate. 1. nagrada na državnem tekmovanju mladih glasbenikov v Ljubljani 1999, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Puli 2005, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Trstu 2005, 1. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Trstu 2006, 2. nagrada na mednarodnem tekmovanju v Castelfidardu 2006,  1. nagrada na državnem tekmovanju komornih skupin v Gradcu 2006.

Po končanem študiju se je posvetil avtorski glasbi, katero predstavlja na festivalih po Evropi.  Njegova diskografija obsega osem zgoščenk avtorske ali sodobne glasbe za harmoniko v različnih zasedbah.  Oder si največkrat deli z violinistom Igmarjem Jennerjem, s katerim sta leta 2010 prejela nagrado Austrian Worldmusic Award ter kitaristom Andrejem Ofakom s katerim posneta zgoščenka The Echoes of River Drava spada med tri najboljše leta 2017 v Sloveniji.

Kot skladatelj piše glasbo za gledališča, snema za različne glasbene izvajalce, kot pedagog pa poučuje harmoniko na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
sreda
13.45 – 14.30
učilnica 2b
030/ 645 004  borut.mori@konservatorij-maribor.si