Maletić Lidija

klavir

Lidija Maletić je diplomirala iz klavirja na Fakulteti za glasbeno umetnost v Beogradu leta 1987 v razredu prof. Olge Jovanović, pri kateri je leta 1991 zaključila tudi magistrski študij.

Prve pedagoške izkušnje je pridobivala na Glasbeni šoli Celje, kjer je poučevala klavir od novembra 1987 do avgusta 1992.

Od avgusta 1992 je zaposlena na Konservatoriju Mariboru kot učiteljica klavirja in korepetitorica.
Njeni učenci in dijaki so v času izobraževanja na Konservatoriju Maribor dosegali vidne rezultate. Nekateri so zelo prepoznatljivi na pedagoškem in koncertantnem področju ter priznani kot skladatelji doma in v tujini.

Sedanja generacija mladih pianistov iz njenega razreda si utira pot v svet glasbe in pridobiva izkušnje na tekmovanjih doma, v tujini, s samostojnimi koncerti in koncerti z orekstri Konservatorija Maribor.

V več kot tridesetih letih delovne dobe je spremljala talentirane dijake na vseh oddelkih šole (razen na oddelku za kitaro, harfo in harmoniko) in se udeleževala tekmovanj, zaključnih in samostalnih koncertov doma in v tujini  –  v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Danes so to renomirani glasbeniki, ki igrajo v priznanih orkestrih doma in vrhunskih orkestrih v Evropi ali pa so zelo uspešni pedagogi.

Lidija Maletić se je vrsto let udejstvovala kot solistka na različnih prireditvah v Sloveniji (koncerti profesorjev SGBŠ, dobrodelni koncerti …), na koncertih v tujini (Beograd, Srbija; Banja Luka, BiH; Chicago, ZDA) ter večkrat snemala za Radio Maribor in marca 2005, skupaj s flavtistom Martinom Beličem za RTV Slovenija.

Leta 2006 se je s flavtistom Martinom Beličem udeležila evropskega tekmovanja New Talent v Bratislavi, Slovaška,  septembra 2009 sta na povabilo Glasbene Matice iz  Ljubljane pripravila celovečerni koncert znotraj cikla ”Glasba iz pozabe”, kjer sta izvajala manj znana dela slovenskih skladateljev. Kritika, ki je potem izšla v reviji Torkovi resni klepeti, je bila nadvse pozitivna.

V obdobju šolskih let 2001/02 –2007/08 je vodila klavirski oddelek takratne Srednje glasbene in baletne šole v Mariboru. Po krajšem premoru je na povabilo ravnateljice Helene Meško od decembra  2010 ponovno prevzela vodenje klavirskega oddelka Konservatorija Maribor, ki ga vodi še danes.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
sreda
15.45 – 16.30
učilnica 34
031 / 670 214 lidija.maletic@konservatorij-maribor.si