Magdić Slavko

harmonika, orkester

Slavko Magdić je osnovno in srednjo glasbeno izobraževanje pridobil v Varaždinu, študij harmonike in dirigiranja je nadaljeval v Moskvi na glasbeni akademiji Gnjesini. Po končanem študiju se je zaposlil kot učitelj harmonike na Srednji glasbeni šoli v Varaždinu, od leta 1987 pa poučuje na današnjem Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Udeležil se je več tekmovanj iz dirigiranja (zmagovalec tekmovanja na GA v Moskvi, drugo in prvouvrščeni na tekmovanju mladih glasbenikov umetnikov Jugoslavije v Zagrebu, udeleženec mednarodnega tekmovanja A. Toskani v Parmi). Sodeloval je z orkestrom zagrebške filharmonije, s simfoničnim orkestrom hrvaškega radia, hrvaškim komornim orkestrom, z varaždinskim komornim orkestrom. Je ustanovitelj in dirigent harmonikarskega orkestra Društva učiteljev harmonike Slovenije.

Na festivalu »Varaždinske barokne večeri« je dirigiral premierno predstavo opere La serva padrona G. B. Pergolessija.

Dirigiral je v Mariboru, Zagrebu, Beogradu, Varaždinu, Dubrovniku, Čakovcu.

Kor profesor na umetniški gimnaziji in docent za klasično harmoniko na FF v Puli je vzgojil vrsto harmonikarjev, ki dosegajo izjemne rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter uspešno koncertirajo doma in v tujini.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG ponedeljek
17.05 – 17.50
učilnica 10
/ slavko.magdic@konservatorij-maribor.si