Lamut Sašo

kitara

Sašo Lamut je po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru pod mentorstvom Olge Rojs študij nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Andreja Grafenauerja, kjer je diplomiral kot diplomant prve generacije visokošolskega študija kitare, ter si pridobil naziv Akademski glasbenik – profesor kitare. Njegovo glasbeno pot so zaznamovali številni nastopi, koncerti in tekmovanja, tako solistična kot v komornih zasedbah. Ves čas svojega delovanja se aktivno izobražuje in izpopolnjuje svoje metode poučevanja ter pridobljeno znanje prenaša na njegove učence. Sprejemanje glasbene govorice sega pri Sašu Lamutu tudi na druga glasbena področja (etno, pop, rock …), kjer je deloval in koncertiral več kot desetletje (Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija, Francija, Nemčija).

Danes je zaposlen kot profesor kitare na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, pogosto je član tekmovalnih žirij na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Njegovi učenci dosegajo na tekmovanjih najviše nagrade, mnogi pa so že uveljavljeni kitarski pedagogi ali koncertni mojstri.

V zadnjem obdobju je koncertno aktiven v zasedbi kitarski duo s kitaristom Dušanom Slačkom.

Sašo Lamut je prejemnik diplome »dr. Roman Klasinc« Konservatorija Maribor za posebne dosežke na pedagoškem in umetniškem področju.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
sreda
18.30 – 19.15
učilnica 2
/ saso.lamut@konservatorij-maribor.si