Kolarič Damijan

klarinet, orkester

Akademski glasbenik DAMIJAN KOLARIČ, prof.

je profesor klarineta na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor od leta 1998, kjer poučuje tudi bas klarinet in komorno igro. Glasbeno pot je začel na Srednji glasbeni šoli v Mariboru, kjer je leta 1991 tudi z odliko diplomiral. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je prav tako diplomiral iz klarineta na solistični in pedagoški smeri z odlično oceno.

Od leta 2003 je tudi dirigent Pihalnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Maribor, s katerim je sodeloval na mednarodnem tekmovanju v KONCERTNI kategoriji v Italiji, kjer je zasedel odlično 2. mesto. Z omenjenim orkestrom je posnel in izdal prvi CD.

Svoje dirigentsko znanje je 2 leti nadgrajeval pri svetovno znanem nizozemskem mojstru, dirigentu, JANU COBERU.

Damijan Kolarič je večkrat  sodeloval kot član in predsednik strokovne komisije na različnih glasbenih festivalih, med drugim tudi za RTV SLOVENIJA.

Je tudi dirigent Pihalnega orkestra občine Duplek, s katerim je osvojil že več 1. nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Kot dirigent »Mozart in Strauss festival orcestra« je koncertiral na Portugalskem in drugod. S slednjim omenjenim orkestrom je posnel  CD zgoščenko z Mozartovo in s Straussovo glasbo. Z orkestri gostuje tako doma kot v tujini (Srbija, Hrvaška, Italija, Avstrija, Portugalska …).

Je tudi komponist, aranžer in producent v različnih glasbenih zvrsteh za različne glasbene zasedbe.

Veliko snema kot solist instrumentalist različnih glasbenih zvrsti, v raznih glasbenih studijih v Sloveniji in tujini.

Vsakoletno solistično izvaja recitale in sodeluje na različnih koncertih v različnih zasedbah doma in v tujini. Koncertiral je komorno in solistično po Sloveniji in v tujini, med drugim v Clevelandu, Pitshburgu, Torontu, Frankfurtu, Hannovru, Grazu itd.

Poznan je kot izvrsten pedagog in številni njegovi dijaki in dijakinje so pod njegovim mentorstvom prejeli zlata in srebrna priznanja ter najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih; večina jih uspešno nadaljuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, na Kunst Universitet v Grazu ter  na Konservatoriju v Celovcu.

Damijan Kolarič je koordinator seminarjev za klarinet na matični šoli

ter predavatelj na seminarjih za klarinet. Vsako leto pa je tudi član v maturitetnih komisijah po vsej Sloveniji.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
sreda
18.00 – 18.45
učilnica 59
/ damijan.kolaric@konservatorij-maribor.si