Kamplet Robert

glasbeni stavek, solfeggio

Skladatelj ROBERT KAMPLET je z odliko diplomiral v razredu prof. Daneta Škerla in magistriral pri prof. Marku Mihevcu na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poučuje strokovne glasbene predmete na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, na Orglarski šoli v Celju ter kot docent predava na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Piše po naročilu. Njegove kompozicije so bile izvedene na Noči slovenskih skladateljev, na Festivalu Lent, na Svetovnih glasbenih dnevih v Belgiji, na festivalu v Leobnu, v koncertnem ateljeju Društva slovenskih skladateljev, v Vokalnem abonmaju Slovenske filharmonije …

Njegova dela so izvajali priznani domači in tuji ansambli ter solisti (Panonska Filharmonija, Alois J. Hochstrasser, Belgijski nacionalni radijski zbor-Hervé Niquet, Simfonični orkester Sng Maribor – TaeJung Lee, Slovenski komorni zbor …).

Njegov opus pa obsega zborovsko, solistično, komorno, instrumentalno, vokalno-instrumentalno in scensko glasbo.

Leta 2013 je prejel “Priznanje umetniških del”.

Sodeloval je pri prenovi učnih načrtov za strokovne glasbene predmete za srednjo šolo. Večkrat je pisal naloge za državno tekmovanje iz solfeggia, kjer je bil tudi član komisije.

Je organist in zborovodja v župniji ”Marija Mati Cerkve” na Pobrežju.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG sreda
18.10 – 18.55
učilnica 47
/ robert.kamplet@konservatorij-maribor.si