Azzeh Fada

klavir, korepeticije

V Ljutomeru je končala Glasbeno šolo Slavka Osterca. Šolanje je nadaljevala pri profesoricah Marjani Mlakar in Planinki Jurišić-Atić, pri kateri je z odliko maturirala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru. Študij klavirja je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak, pri kateri je leta 2009 z odliko končala tudi podiplomski študij. Med študijem se je izpopolnjevala preko programa Erazmus v Kölnu pri profesorju Arbu Valdmi.

Svoje znanje je izpopolnjevala na poletnih klavirskih šolah in seminarjih pri profesorjih A. Valdmi, S. Gadžijevu, I. Lazku, K. Boginu, R. Kinki,  P. Toperczeru …

DOSEŽKI

Prejela je več zlatih in srebrnih plaket na regijskih in državnih tekmovanj mladih glasbenikov, na mednarodnem tekmovanju Città di Gorizia 2001 v Italiji je osvojila tretjo nagrado. Za svoje uspehe je prejela tudi diplomo Roman Klasinc SGBŠ Maribor. Doslej se je s samostojnimi klavirskimi recitali in nastopi predstavila v več slovenskih glasbenih središčih. Leta 2005 je zelo uspešno nastopila s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor in za interpretacijo Griegovega klavirskega koncerta v a-molu prejela Študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za leto 2005. Leta 2007 je izvedla 4. klavirski koncert L. van Beethovna s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko R. Gulikerska, leta 2009 pa klavirski koncert R. Schumanna v a-molu s Simfoničnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani (dirigent Toshihiro Jonezu). Prav tako se je istega leta uvrstila v finale tekmovanja ˝Radi imamo Chopina˝.

Zaposlena je kot profesorica klavirja in korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Na tekmovanjih in koncertih doma in v tujini je spremljala mnoge nadarjene učence in dijake, ki so prejeli prve nagrade.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG Center
MŠ Center
ponedeljek, četrtek
15.20-15.50
učilnica 65
/ fada.azzeh@konservatorij-maribor.si