Androjna Nija

flavta, kljunasta flavta

Nija Androjna je začela glasbeno pot v Glasbeni šoli Sevnica kot učenka flavte v razredu prof. Valerije Kamplet. Leta 2002 je šolanje nadaljevala na tedanji Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pod mentorstvom prof. Mateja Zupana. Po uspešno opravljeni maturi in sprejemnih izpitih je izobraževanje nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Rudija Poka in leta 2010 diplomirala.

Dodatno se je izpopolnjevala pri domačih in tujih priznanih profesorjih: Alešu Kacjanu, Tomažu Lorenzu (za komorno glasbo), Alenki Zupan, Claude Lefebvre, Gasparu Hoyosu, Benoitu Fromangeru, Eleonore Pameijer, Michelu Debostu in drugih.

V času izobraževanja je izkušnje pridobivala tudi skozi skupno muziciranje v klavirskem triu, v kvartetih flavt, v pihalnih in simfoničnih orkestrih in v drugih projektnih zasedbah.

Svoje prve pedagoške izkušnje je pridobivala v času študija v Glasbeni šoli Sevnica in nato v Glasbeni šoli Škofja Loka. Po končanem študiju se je dodatno izobraževala tudi na več seminarjih za učitelje pri priznanih pedagogih (mag. Ani Kavčič Pucihar, Liz Goodwin, Annemieke de Bruijn in drugih).

Od decembra 2015 je zaposlena na Konservatoriju za glasbo v Mariboru. S svojimi učenkami se udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj in ter jih uspešno pripravlja na nadaljevanje šolanja na srednji stopnji. Poučuje na lokacijah PŠ Lenart in DO Ruše.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
PŠ Lenart torek
16.00 – 16.30
dvorana
/  nija.androjna@konservatorij-maribor.si
DO Ruše četrtek
15.00 – 15.20
učilnica 4
/