Švagan Mihael

pozavna

Po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru je Mihael Švagan nadaljeval s študijem baspozavne na Visoki šoli za glasbo, Trossingen pri prof. A. Bachmannu in na Visoki šoli za glasbo, Freiburg pri prof. M.Wuesstu v Nemčiji. Študij je zaključil leta 1997 z orkestralno in s pedagoško diplomo.

Ob radijskih, televizijskih in CD snemanjih ter članstvu v priznanih ansamblih in komornih skupinah v Sloveniji, Nemčiji, Švici in Franciji, kot so Slokar Brass Ensamble, Swiss Symphonic Brass, Aminima Posaunenquartett, Ensamble fuer Neue Musik, Stuttgart, Tuebinger Blechblaeseransamble, in kasneje tudi ustanovni član v Slovenskem kvartetu pozavn ter TASF-Trobilnem ansamblu Slovenske Filharmonije, sodeloval je tudi v raznih komornih skupinah na festivalih skupaj z Ireno Grafenauer, Radovanom Vlatkovičem, s Stankom Arnoldom, z Branimirjem Slokarjem, s Slovenskim Trobilnim Kvintetom in drugimi priznanimi umetniki in komornimi skupinami.

Orkestrske izkušnje si je nabiral v orkestrih, kot so svetovno priznani baročni orkester Orchestre des Champs-Elysés, Paris, in po opravljenih avdicijiah v orkestrih Sinfonieorchester Basel in Sinfoničnem orkestru Slovenske Filharmonije. Prav tako je redno umetniško sodeloval s Freiburger Kammerorchester, z Orkestrom SNG Maribor ,s Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, z Orchester der Nationen, Junges Philharmonisches Orchester, Stuttgart …

Od leta 1997 je zaposlen na Konservatoriju Maribor kot profesor pozavne, baspozavne in komorne igre. Sodeluje pri ustvarjanju učnih načrtov in tekmovalnih prepozicij ter v raznih drugih strokovnih forumih.

Njegovi dijaki dosegajo vidne uspehe in visoke uvrstitve na državnih in mednarodnih tekmovanjih, nadaljujejo svoj študij na mednarodno priznanih institucijah (Berlin, Dunaj, Ljubljana, Bern, Freiburg, Hannover, Graz …) pri vrhunskih pedagogih, nekateri pa že delujejo kot orkestrski glasbeniki (Slovenska Filharmonija, Orkester RTV Slovenija, Orkester SNG Maribor, Orkester SV …) in glasbeni pedagogi po vsej Sloveniji .

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG
MŠ Center
ponedeljek
10.55 – 11.10
15.00 – 15.30
učilnica 21
/ mihael.svagan@konservatorij-maribor.si