Krieger Helena Valerija

balet

Helena Valerija Krieger je končala Srednjo glasbeno in baletno šolo in študij ekonomije na Ekonomsko poslovni fakulteti  v Mariboru. Po študiju je plesala v baletnem ansamblu  SNG Maribor.  Leta 1993  se je zaposlila kot baletna pedagoginja v Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru.

Od leta 2003 je vodja baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. V letih odkar vodi baletno šolo, se trudi umestiti baletno šolo v širši geografski prostor.  V organizaciji šole vabi k sodelovanju  številne tuje pedagoge in koreografe, ki  s svojim znanjem in izkušnjami prispevajo k napredku šole. V tem obdobju je nastal  tudi  projekt Božični koncert, ki je postal vsakoletni tradicionalni koncert na starem odru SNG Maribor ter projekt Poletna baletna šola. Skupaj s kolegi pedagogi in korepetitorji uspešno dviguje nivo znanja in kvaliteto poučevanja na Konservatoriju, kar nakazuje tudi redno sodelovanje z baletom Opere in baleta SNG Maribor. Dijaki in učenci sodelujejo v baletih Giselle, Hrestač, Labodje jezero, Don Kihot, Tango, Romeo in Julija, Bajadera, Navihka, Carmen … V zadnjih letih sta bili umeščeni šolski predstavi Bil sem Peter Pan in Cipollino na repertoar SNG Maribor in obeta se novo sodelovanje v koprodukciji teatra in šole.

V preteklosti je kot strokovna sodelavka poučevala na Pedagoški fakulteti v Mariboru pri predmetih Metodika plesne vzgoje in Plesna ustvarjalnost ter sodelovala  pri realizaciji seminarjev Centra za premanentno spopolnjevanje.

Poleg učenja tudi koreografira variacije za državna in mednarodna tekmovanja mladih baletnih plesalcev ter ansambelske točke za revije in koncerte.

Njeni učenci že vrsto let dosegajo zavidljive rezultate na državnem in mednarodnih tekmovanjih.

V različnih strukturah sodeluje kot članica organizacijskih odborov tekmovanj, skupin za pripravo učnih načrtov, komisij za izvedbo mature, kot ocenjevalka na revijah in natečajih.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
BŠ Center

UMG

sreda
17.50 – 18.35
zbornica
030 / 645 006 helena.valerija.krieger@konservatorij-maribor.si