Kostić Mirjana

klavir, korepeticije

Mirjana Kostić, rojena  v Srbiji, kjer začenja svojo glasbeno pot. Tekom šolanja je pokazala glasbeni talent in sodelovala na raznih glasbenih tekmovanjih. Svoje šolanje je končala na glasbeni akademiji v Beogradu pri prof. Mirjani Vukdragović leta 1997.

Že kot študentka je začela delati kot prof. klavirja in korepetitor v srednji glasbeni šoli v Šabcu. Po končani akademiji  svojo pedagoško pot nadaljuje v srednji glasbeni šoli v Leskovcu, Fakulteto umetnosti v Prištini in Fakulteti umetnosti v Nišu. Od samega začetka je opažena kot ambiciozen klavirski pedagog in je s svojimi učenci vsako leto osvajala številne nagrade na raznih nivojih, hkrati pa je kot korepetitor na tekmovanjih vseh nivojev aktivno spremljala učence drugih oddelkov.

Je ena od ustanoviteljev otroškega pevskega zbora „Zvezdice“ leta 2002, s katerim je kot korepetitor nastopala na raznovrstnih tekmovanjih po celi Evropi. V periodu od leta 2007 do 2011 je bila ravnateljica srednje glasbene šole „Stanislav Binički“ v Leskovcu.

Jeseni 2011, po skoraj 20 let dela v Srbiji, se je preselila v Slovenijo, kjer nadaljuje svojo pedagoško pot najprej v Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška kot učiteljica klavirja in korepetitorka, nato pa svoje pedagoško delo nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

V več kot 25 let delovne dobe sodeluje v velikem številu projektov in manifestacij, s klavirsko spremljavo ves čas podpira mlade glasbenike na njihovi poti  in se s učenci udeležuje tekmovanj, zaključnih in samostalnih koncertov doma in v tujini  (Italija, Srbija, Hrvaška, Avstrija).

Posebno veselje ima v delu s solo pevci, kjer je v periodu od 2013 do 2016 imela priložnost sodelovati  s pevsko skupino „ Fiero Spirito“, s katero je imela veliko celovečernih koncertov v mnogih mestih Slovenije.

Ljubezen do glasbe jo spremlja od samega začetka pa vse do danes in je glasba sestavni del njenega življenja.

„Ce qu’on ne peut dire et ce qu’on ne peut taire, la musique l’exprime.“ – Victor Hugo („Glasba izraža tisto, česar ni mogoče reči in o čemer je nemogoče molčati.“ – Viktor Hugo)

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
MŠ Center torek
15.00 – 15.45
zbornica
/ mirjana.kostic@konservatorij-maribor.si