Horvat Špela

klavir, korepeticije

Špela Horvat je svoje glasbeno izobraževanje začela na Ptuju na glasbeni šoli Karol Pahor. Pot je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri profesorju Mitji Vrunču. Leta 2019 je zaključila magistrski študij pri profesorici Tatjani Ognjanović na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Sodelovala je na mnogih koncertih po Sloveniji. Poudarimo lahko koncert v klubu CD, recital v dvorani Slavka Osterca v Slovenski filharmoniji, gostovanje na Akademiji za glasbo v Budimpešti, poleg tega pa je sodelovala pri več abonmajskih koncertih Simfoničnega orkestra RTV, kjer je igrala klavir in čelesto.

Leta 2017 je s kvartetom koncertirala po Sloveniji  z delom Olivierja Messiaena Kvartet za konec časov (Maribor, Škofja Loka, grad Rajhenburg, Ljubljana).

Leta 2019 je v Slovenski filharmoniji s Simfoničnim orkestrom RTV, pod taktirko Catherine Larsen-Maguire, izvedla Skrjabinov klavirski koncert v fis-molu.

Maja 2018 je odigrala vlogo pianistke Karmele Kosovel v istoimenskem filmu. Za potrebe filma je posnela Skrjabinovo Fantazijo v h molu op. 28, Chopinov Nokturno op. 9 št. 2 v Es-duru in Debussyjevo Cloches à travers les feuilles.

Svoje znanje je nadgrajevala na različnih seminarjih pri Rubenu Dalibaltayanu, Simonu Trpčevskemu, Svenu Birchu, Olegu Marchu ter Florianu Uhligu.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
MŠ Center sreda
13.00 – 13.45
učilnica 1
/ spela.horvat.gonc@konservatorij-maribor.si