Gorenšek Gregor

tolkala

Rodil se je v jugoslaviji leta 1979.

Pri šestih letih je začel igrati harmoniko in bobne. V osnovnošolskih letih je končal nižjo glasbeno šolo iz harmonike. Vzporedno z gimnazijo je zaključil nižjo in srednjo glasbeno šolo iz klasičnih tolkal. Izobraževanje je nadaljeval na akademiji za glasbo v ljubljani, kjer je leta 2002 z odliko diplomiral in pridobil strokovni naslov akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal.

V času srednjega šolanja je postal zoisov štipendist. Med študijem je prejel yamahino štipendijo in na tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov dobil prvo nagrado in zlato plaketo v najvišji kategoriji.

Kot študent je začel poučevati na konservatoriju za glasbo in balet maribor, kjer je od diplome redno zaposlen. Poučuje tolkala v mariboru na srednji in v rušah na nižji stopnji. Na pedagoškem področju je pridobil najvišji srednješolski naziv svetnik. Leta 2015 je izdal štiri učbenike za bobnarsko tehniko. To so prvi učbeniki za bobne slovenskega avtorja.

Njegov prvi band je bila zasedba Wellblott, ki se ji je pridružil pri 17-ih letih. Sedaj je član skupin Toxic Heart in Philammon.

Je soustanovitelj in idejni vodja tolkalne skupine Stick Control, ki je leta 2006 izdala album popcorn. Plošča ima v svetu tolkalnih zasedb kultni status, kajti prva je, ki je posneta in producirana v maniri pop/rock bandov.

Leta 2011 je izdal prvi solo album Klik. Je prvi slovenski klasični tolkalec, ki je izdal solo album in snema videospote v pop/rock maniri. Leta 2014 je sledil album Ocean, leta 2019 pa Bipolar.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG Center četrtek
11.20 – 11.35
učilnica 58
/ gregor.gorensek@konservatorij-maribor.si
DO Ruše torek
16.55 – 17.25
učilnica 12
/