Golob Kristina

klavir, korepeticije

Kristina Golob je šolanje pričela v Glasbeni delavnici Osminka pri ge. Miri Kelemen, učenje klavirja je nadaljevala na Umetniški gimnaziji Velenje pri prof. Katji Žličar Marin, študij klavirja pa z odliko zaključila na Akademiji za glasbo v razredu prof. Hinka Haasa. V okviru izmenjave se je dodatno izobraževala na Akademiji Franza Liszta v Budimpešti pri profesorjih Balazsu Szokolayu in Laszlu Borbelyu. 

Udeležila se je številnih državnih in mednarodnih tekmovanj ter se predstavila na mnogih nastopih, koncertih in festivalih po Sloveniji, Hrvaški (Makarska, Zagreb), Avstriji (Weinberg), Italiji (Udine, Gradež, Trst), na Madžarskem (Keszthely, Tapolca, Budimpešta), Poljskem (Piotrkow Trybunalsky) itd. Svoje klavirsko znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih, poletnih šolah in seminarjih pri mednarodno priznanih profesorjih kot so Ruben Dalibaltayan, Aleksander Serdar, László Baranyay, Oleg Marshev, idr.

Prejela je več srebrnih in zlatih plaket, prvih nagrad ter priznanj za najboljše interpretacije obveznega/prostega programa na državnih in mednarodnih tekmovanjih (Slovenija, Italija, Srbija) v disciplinah klavir, solfeggio in klavirski duo. Na Slavnostni akademiji ob 60-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski je kot solistka izvedla prvi stavek 2. Beethovnovega klavirskega koncerta z orkestrom Slovenske filharmonije. Prav tako je izvedla dva solistična nastopa s simfoničnim orkestrom SNG Maribor pod taktirko Lorisa Voltolinija v veliki dvorani SNG Maribor in v Kozinovi dvorani v Slovenski filharmoniji. Predstavila se je z Griegovim klavirskim koncertom v a-molu. Leta 2017 je bila uradna korepetitorka mednarodnega violinističnega tekmovanja Oskar Rieding. Je dobitnica študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo.

Zaposlena je kot korepetitorka in profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
DO Tabor torek
13.15 – 14.00
učilnica 9
/ kristina.golob@konservatorij-maribor.si