Bertoncelj Sebastian

violončelo

Violončelist Sebastian Bertoncelj izhaja iz domžalske glasbene družine, od koder svojo glasbeno ustvarjalnost širi po vsej Evropi. 

Koncertno se je udejstvoval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled ter pri tem sodeloval z dirigenti Urošem Lajovicom, Philippom von Steinaeckerjem, En Shaom, Lorisom Voltolinijem, Simonom Dvoršakom, Zoranom Bičaninom in Nenadom Firštom. Solistični nastopi v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Grajskih harmonij, Festivala Velenje, Festivala Lent, Festivala Nei Suoni dei Luoghi, Teatra Bon idr. se dopolnjujejo z intenzivno predanostjo komorni glasbi – omenimo sodelovanje z glasbeniki, kot so Boštjan Lipovšek, Jerica Pavli, Emile Cantor, Mark Gothoni, Emma Steele, Solenne Païdassi, Aylen Pritchin, Thomas Carroll, Christopher Tun Andersen, Lorenzo Cossi, Wonji Kim Ozim ter Luz Leskowitz na festivalih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici, na Češkem in Poljskem.

Sebastian se je poleg dolgoletnega študija pri prof. Milošu Mlejniku na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo izpopolnjeval še v Stuttgartu pri Conradinu Brotbeku, Luzernu pri Christianu Poltéri in Solnogradu pri Enricu Bronziju.

Poleg številnih prvih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih je tudi prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo, nagrade Yamahinega glasbenega sklada ter bronaste plakete občine Domžale za dosežke na kulturnem področju.

Pedagoško predanost uresničuje že od leta 2016 – najprej kot mentor v okviru mojstrskih tečajev „Ars longa, vita brevis“ in „ArSensei“, sedaj pa vodi razred mladih violončelistov na Konservatoriju Maribor, Umetniški gimnaziji v Celju in Glasbeni šoli Slovenska Bistrica ter deluje kot asistent na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani; poleg tega v študijskem letu 2021/22 poučuje tudi na Univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu.

 

Lokacija Govorilne ure Telefon E-pošta
UMG ponedeljek
12.15 – 13.00
učilnica 2c
/ sebastian.bertoncelj@konservatorij-maribor.si