Spoštovani!

 

V mesecu maju bo v Veliki dvorani Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Mladinska ulica 12, potekal seminar za violino, ki ga bo vodila profesorica Evgenia Ephstein, ki poučuje na Akademiji v Splitu.

 

četrtek, 5. 5. 2016

10.00—14.00 seminar

14.00—16.00 odmor za kosilo

16.00—19.30 seminar

 

petek, 6. 5. 2016

10.00—13.30 seminar

13.30—15.30 odmor za kosilo

15.30—19.00 seminar

19.00—recital Hana Feguš

 

sobota, 7. 5. 2016

10.00—15.00 seminar

 

Seminar je namenjen učencem glasbenih šol, dijakom srednjih šol in študentom ter profesorjem. Za zunanje udeležence je možna le pasivna udeležba, kotizacije ni.

Informacijo o seminarju dobite na elektronskem naslovu zorica.todorovic@konservatorij-maribor.si.

 

Evgenia Ephstein se je rodila v ruskem Sverdlovsku (Jekaterinburg). Nižjo in srednjo glasbeno izobrazbo si je pridobila v šoli za nadarjene otroke pri prof. Vladimirju Milsteinu. Študij je nadaljevala pri prof. Arthurju Zissermannu, Yairu Klessu in Ireni Svetlovi na Akademiji v Tel Avivu. Pot jo je vodila v v Rotterdam, kjer si je pri prof. Bentionu Shamirju pridobila naziv magistra umetnosti. V času študija je osvojila več  nagrad na različnih tekmovanjih, izobraževala se je na mojstrskih tečajih pri Issacu Sternu, Henryu Mayerju, Zakharju Bronu… Bila je koncertna mojstrica Izraelskega mladinskega filharmoničnega orkestra, igrala je v komornem orkestru Kibbuz, v belgijskem orkestru »I Fiaminghi«, v Izraelskem simfoničnem orkestru in drugih komornih orkestrih. Kot solistka nastopa v vseh večjih izraelskih koncertnih dvoranah, v Stockholmu, Parizu, Torontu, Ottawi, Lagosu, Guadalajari, Dunaju, Carnegie Hallu, Kennedy Centru in drugih. Njeni solistični koncerti, kot tudi koncerti v različnih komornih zasedbah, so bili deležni pozitivnih kritik vodilnih medijev, kot so BBC, New York Times, Washington Post, Boston Globe…. Evgenia Ephstein je soustanoviteljica in članica svetovno znanega godalnega kvarteta »Aviv«, s katerim je koncertirala v več kot osemdestih državah in dosegla izjemne dosežke. V letu 2007 je Evgenia Epshtein delovala  kot asistentka na Kraljevi  akademiji v Rotterdamu, po letu 2008 je predavala na Inštitutu Joseph Haydn za komorno glasbo na Dunaju. Trenutno deluje kot  profesorica na  »Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu«, snema za založbo Naxos… Igra na violino Ruggeri (XVII. stol), ki ji jo je dodelilo Ameriško-Izraelsko kulturno združenje.