Spoštovana ravnateljica Konservatorija za glasbo in balet v Mariboru, Helena Meško in spoštovani vsi, ki ste sodelovali pri pripravi včerajšnje baletne predstave!

 

Zahvaljujem se vam za povabilo na Svečani koncert ob 40-letnici Baletne šole v Mariboru.

 

Menim, da je bil nastop vaših plesalk in plesalcev v prvem delu v celoti naravnost bleščeč, od dodelane plesne tehnike in izraznosti do kostumov, ki so jemali pogled … Ker so se na odru lahko poleg maturantk predstavili tudi dijaki nižjih letnikov, je za podobo celote pravzaprav skrbel kar cel baletni zbor.

 

In ta najmanjši učenci: njihov svet je doma v risankah in prav te so jih kot rdeča nit pospremile v dogajanju drugega dela. Nekateri so stopali v smeri klasične poti in drugi so iskali po smereh sodobnih korakov in koreografij. In koliko jih je vsega skupaj pomahalo na odru za konec nastopa … izmed njih najboljši bodo plesali v bodočih velikih baletnih prireditvah.

 

In še na koncu … baletna predstava kar najbolj zares, z glasbo orkestra v živo, z nastopom baletk, ki so presegle meje dvorane.

 

Nekoč sem slišal, da bližnji baletni šoli Dunaja in Budimpešte tekmujeta, katera naj velja za najboljšo izmed najboljših, sedaj vem, da se je njihovemu tekmovanju pridružil tudi Maribor.

 

Vsega najboljšega vam želim v prihodnje: učencem, dijakom, učiteljem, in prav tako tudi vsem, ki za odrom skrbite, da vse poteka natanko tako, kot je treba.

 

Prav lepo vas vse pozdravljam, Dimitrij Beuermann.