Drage učenke, dragi učenci,

ste tik pred odločitvijo za srednjo šolo, v kateri boste preživeli naslednja štiri leta. To so leta, ko boste iz otrok zrasli v mlade odrasle, se veliko naučili, pridobili dragocene izkušnje in se usmerili na poklicno pot.

Zagotovo imate tako otroci kot tudi starši veliko vprašanj in dvomov. Ta odločitev bo pomembno vplivala na organizacijo življenja v vaših družinah, zato je še toliko pomembnejša.  Na vseh šolah se trudimo po najboljših močeh izpostaviti naše prednosti, možnosti za nadaljevanje študija, vzdušje in vsakodnevni utrip.

Pridite, začutite odzven in utrip šole na informativnih dnevih

v petek, 12. 2. 2016, ob 9.00 in 15.00,

ter soboto, 13. 2. 2016, ob 9.00

v koncertni dvorani Konservatorija Maribor.

Vprašajte in se odločite. Če je vaša predanost glasbeni/plesni umetnosti dovolj velika in ste pripravljeni trdo delati, boste kmalu postali del umetniške gimnazije na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Tisti, ki boste šolo popeljali v novo desetletje delovanja.

Informativna knjižica.

Pomembno:

Po petkovem in sobotnem informativnem dnevu bo ob približno 10.30 informativna ura nauka o glasbi/solfeggia s poudarkom na vsebini in poteku sprejemnega izpita. Uro bo vodila Alenka Bervar, prof. solfeggia na UMG in vodja aktiva strokovnih predmetov.
Prijava k opravljanju preizkusa nadarjenosti

Zadnji rok za oddajo prijave k opravljanju preizkusa nadarjenosti je 26. februar 2016. Obrazci za prijavo so na voljo na spletni strani MIZŠ:
PRIJAVA k opravljanju preizkusa glasbene nadarjenosti,

PRIJAVA k opravljanju preizkusa plesne nadarjenosti

in v tajništvu šole. Prijavnico lahko kandidati oddajo tudi na informativnem dnevu.

Prijava za vpis v 1. letnik

Prijavo za vpis v 1. letnik učenci oddate najkasneje do 4. aprila 2016. Obrazec lahko natisnete s spletne strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport https://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/ss/pdf/obrazci/Prijava_vpis_srednje.pdf

ali kupite v knjigarnah (obrazec DZS 1,20).
(Rokovnik) https://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje/ss/Razpis_16-17/L2p_20151008_10313484.pdf

vpisa za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programa gimnazija za šolsko leto 2016/2017.
Vljudno vabljeni!
Učitelji in dijaki Konservatorija Maribor

 

»Glasba je odraz vseh skritih misli in vir najglobljih čustev. Skrita, očem nevidna tolažba, glasna, evforična, ki dvigne srčni utrip, ali pa enostavna spremljevalka skozi življenje, ki je ob tebi, ne glede na vse..«

Jana Rumpf, 2. letnik